fietstocht vuren

Kom fietsen in het rivierengebied van Vuren. Er zijn diverse fietsroutes uitgezet. Deze routes voeren over de dijken langs de de rivieren en natuurgebieden.

De fietsroutes zijn verkrijgbaar bij de toeristische informatiebalie in het gemeentehuis in Asperen of bij de VVV in Leerdam.

Fietstochten

Fietstocht Vuren - Zaltbommel - Brakel - Vuren (ongeveer 35 Km)

Start vanuit Vuren, de keuze is het volgen van het fietspad langs de Graaf Reinaldweg richting Zaltbommel. Een mooier alternatief is het volgen van de rivierdijk richting Zaltbommel.

Aangekomen bij Waardenburg rechtsaf de Martinus Nijhof brug over. Na ongeveer 500 meter rechtsaf (pas op scherpe bocht), richting Zaltbommel. Hier fiets je door het centrum van Zaltbommel.

Direct als je Zaltbommel uit komt, weer rechtsaf de Gamersedijk gaan volgen. Je komt nu langs de dorpen Hertenkamp, Gameren, Nieuwaal, Zuilichem naar Brakel

In Brakel de Waaldijk blijven volgen tot aan de voetbalvelden, hier rechtsaf slaan de Veendam op richting de veerboot Brakel - Vuren/Herwijnen.

Vanaf de veerboot linksaf de Waaldijk op en de dijk terug tot aan Vuren blijven volgen.
Bij het opslagterrein van de Ytong rechtsaf naar beneden.

Routeplanners fietstochten

Routeplanner Gelderland

De fietsersbond heeft een routeplanner voor het uitzetten van een fietsroute in de provincie Gelderland.

Routeplanner Zuid-Holland

Met deze routeplanner kunt u uw eigen route samenstellen langs de fietsknooppunten van Zuid-Holland.

Kijk op www.zuid-holland.com

Rivierenland FietsStops

FietsStops zijn speciaal ingerichte plekken om je fietstocht te starten of om onderweg even tot rust te komen.Ze zijn van alle gemakken voorzien voor zowel de fietser als de wandelaar. Daarnaast zijn alle fietsStops ook toeristische infopost met alle informatie die je als toerist zoekt. Bij de camping in het Lingebos is een fietsStop punt.

Meer info over de FietsStopsMeer fietsinformatie

Meer informatie over de fiets- en wandelroutes in Lingewaal