Deze website gebruikt cookies
×

Cultuur

Slot Loevestein

Slot Loevestein ligt aan de overkant van de rivier de Waal, niet ver van Woudrichem en Poederoijen.

Slot Loevestein heeft zijn bekendheid met name te danken aan de gevangenschap van Hugo de Groot en zijn spectaculaire ontsnapping in een boekenkist.

Gorcums museum

Gorinchem is een levendige vestingstad aan de Merwede, historisch en modern tegelijk. In het kloppend hart staat het veelzijdige Gorcums Museum. Het vertelt de geschiedenis van de stad, heeft een verzameling Gorcumse schilderijen uit de Gouden Eeuw en laat Gorcumse kunst van nu zien. De historische Martelaren van Gorcum hebben er een eigen plaats.

Geofort Herwijnen

GeoFort Herwijnen (Fort bij de Nieuwe Steeg) maakt onderdeel uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, dat globaal van Pampus tot voorbij Slot Loevestein loopt.

Het GeoFort brengt Cultuur, Educatie en recreatie samen in een Experience museum.

Bomen van betekenis Fort Vuren

Tijdens Bevrijdingsdag 2017 heeft de Vurense Veteraan de heer Jo van Zante samen met burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen 3 ‘bomen van betekenis’ langs de Waal nabij Fort Vuren geplant.

Bomen van betekenis is een initiatief van Stichting Onze Waal. Stichting BOL (Beelden van Oranje Linten) en de Oranjevereniging Vuren hebben samen met de heer Jo van Zante het planten van deze bomen mogelijk gemaakt.

Fort Vuren

Fort Vuren ligt direct aan de Waal bij Vuren. Het Fort Vuren heeft een rijke historie en is toegankelijk voor het publiek. Kom genieten van deze unieke omgeving op het terras en bezoek het WO2 en Vliegeniersmuseum.

Vliegeniersmuseum Fort Vuren

Op 10-5-2017 is in Fort Vuren het Sky of Hope WO2 en Vliegeniersmuseum geopend door Prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

Het museum vormt samen met een herinneringsroute een eerbetoon aan de bemanning van zes geallieerde vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort op grondgebied van de  gemeente Lingewaal.

Vesting3hoek

Vesting3hoek

Op één dag drie provincies bezoeken, 600 jaar geschiedenis beleven en maar liefst drie rivieren bevaren; het kan allemaal in de Vesting3hoek.

Het middeleeuwse Slot Loevestein, het oude vissersstadje Woudrichem, Fort Vuren en vestingstad Gorinchem zijn verbonden door fiets- en voetveren, een belevenis op zich.

Kunst in Vuren, de Zetelbogen

In en om Vuren zijn diverse kunstwerken te vinden. Veel van deze kunstwerken vertegenwoordigen een verhaal dat is gerelateerd aan een historische gebeurtenis.

×

TOP