Deze website gebruikt cookies
×

Vesting3hoek

Vesting3hoek

Op één dag drie provincies bezoeken, 600 jaar geschiedenis beleven en maar liefst drie rivieren bevaren; het kan allemaal in de Vesting3hoek.

Het middeleeuwse Slot Loevestein, het oude vissersstadje Woudrichem, Fort Vuren en vestingstad Gorinchem zijn verbonden door fiets- en voetveren, een belevenis op zich.

De historische vestingen Slot Loevestein, Fort Vuren, Gorinchem en Woudrichem liggen in een oerhollands rivierenlandschap en worden onderling verbonden door een eeuwenoude gezamenlijke geschiedenis, hun ligging aan de rivier en door een voet-/fietsveer.

De Vesting3hoek, onderdeel van de (Nieuwe) Hollandse Waterlinie, kent een rijke historie. Maar ook nu nog is er veel te beleven in deze prachtige omgeving, bijvoorbeeld de maandelijks wisselende culturele route in Gorinchem, de culturele routes die met enige regelmaat in Woudrichem en Zaltbommel plaatsvinden, de jaarlijkse boekenmarkt in Woudrichem, literaire avonden in Woudrichem, theatervoorstellingen, Fort Vuren, Slot Loevestein en veel leuke evenementen.

Bezoek de website van de Vesting3hoek

×

TOP