Deze website gebruikt cookies
×

Geofort Herwijnen

GeoFort Herwijnen (Fort bij de Nieuwe Steeg) maakt onderdeel uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, dat globaal van Pampus tot voorbij Slot Loevestein loopt.

Het GeoFort brengt Cultuur, Educatie en recreatie samen.

GeoFort Herwijnen

Het GeoFort Herwijnen is een educatieve attractie op een spannend fort, op een terrein van ca. 3,5 hectare,in de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het gebied van cartografie en navigatie. Op GeoFort maakt de bezoeker kennis met oude en nieuwe geotechnieken in de GeoExperience, het ‘intelligent’ doolhof en de Vleermuisspeurtuin. Ook is er op GeoFort het 3D Café en verschillende vergaderzalen.<

/p>

Geschiedenis van GeoFort Herwijnen

Het Fort bij de Nieuwe Steeg is gebouwd in 1878 – 1880 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door de ontwikkeling van nieuwe oorlogsvoering met o.a. gevechtsvliegtuigen, werd de functie van het Fort minder effectief, en in de jaren ’60 besloot het ministerie van Defensie de forten van de Hollandse Waterlinie te sluiten. Het forteiland is nu het eigendom van Staatsbosbeheer.

GeoExperience

Een belangrijk thema op het GeoFort is GeoExperience. Hiervoor zijn er zowel binnen als buiten interessante experimenten opgesteld.

GeoExperience buiten

Buiten zijn verschillende routes door het intelligent doolhof, de desoriëntatie tunnel, een dubbeldoolhof, maar ook verschillende speurtochten.

GeoExperience binnen

In de GeoExperience kun je in verschillende zalen kennismaken met diverse onderdelen binnen het thema cartografie en navigatie.

Informatie GeoFort

Het GeoFort Herwijnen is gratis te bezoeken met de Museumkaart.

Adres Geofort Herwijnen

Nieuwe Steeg 74
4171KG Herwijnen

Parkeren bij het GeoFort is gratis.

×

TOP