Deze website gebruikt cookies
×

Geofort Herwijnen

GeoFort Herwijnen (Fort bij de Nieuwe Steeg) maakt onderdeel uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, dat globaal van Pampus tot voorbij Slot Loevestein loopt.

Het GeoFort brengt Cultuur, Educatie en recreatie samen in een Experience museum.

GeoFort Herwijnen

Het GeoFort Herwijnen is een educatieve attractie op een spannend fort, op een terrein van ca. 3,5 hectare,in de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het gebied van cartografie en navigatie.

Op het GeoFort maakt de bezoeker kennis met oude en nieuwe geotechnieken in de GeoExperience, het ‘intelligent’ doolhof en de Vleermuisspeurtuin. Daarnaast heeft GeoFort een waardevolle collectie met landmeetapparatuur in langdurige bruikleen van het Kadaster. Deze collectie gaat GeoFort tot leven brengen via opdrachten historisch landmeten.

Ook is er op het GeoFort het 3D Café en verschillende vergaderzalen.

GeoFort Herwijnen geschiedenis

Het Fort bij de Nieuwe Steeg is gebouwd in 1878 – 1880 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door de ontwikkeling van nieuwe oorlogsvoering met o.a. gevechtsvliegtuigen, werd de functie van het Fort minder effectief, en in de jaren ’60 besloot het ministerie van Defensie de forten van de Hollandse Waterlinie te sluiten. Het forteiland is nu het eigendom van Staatsbosbeheer.

GeoFort GeoExperience

Een belangrijk thema op het GeoFort is GeoExperience. Hiervoor zijn er zowel binnen als buiten interessante experimenten opgesteld.

GeoExperience buiten

Buiten zijn verschillende routes door het intelligent doolhof, de desoriëntatie tunnel, een dubbeldoolhof, maar ook verschillende speurtochten.

GeoExperience binnen

In de GeoExperience kun je in verschillende zalen kennismaken met diverse onderdelen binnen het thema cartografie en navigatie.

GeoFort Herwijnen informatie

GeoFort heeft de museumstatus gekregen vanwege de vele prachtige gebouwen op het forteiland die als Rijksmonument zijn aangemerkt.

Het GeoFort Herwijnen is dan ook gratis te bezoeken met de Museumkaart.

Adres Geofort Herwijnen

Nieuwe Steeg 74
4171KG Herwijnen

Parkeren bij het GeoFort Herwijnen is gratis.

×

TOP