Deze website gebruikt cookies
×

Zitpijl in het Lingebos

In het kader van het project 'Kunst langs de route Rivieren Rivalen' zijn er in de regio van Lingewaal rode zitpijlen geplaatst.

Rivieren Rivalen

Rivieren Rivalen is de naam van een aantal fietstochten waarbij in het omringende landschap de tekenen te zien zijn van eeuwen strijd tegen, en samenwerking met, het water.

Rode Zitpijlen

De rode kunststof zitpijlen, in totaal 55, zijn in de hele regio te vinden in de gemeenten Buren, Culemborg, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.
De zitpijlen zijn geplaatst op rust- en kijkpunten op de diverse fietsroutes.

Het Arnhemse kunstenaarsduo vGtO, dat bestaat uit Terry van Gurp en René Oudenhoven, nam als voorbeeld voor de markering van de route de rode pijl die op stadsplattegronden te vinden is met de toevoeging 'U bevindt zicht hier'. De zitpijl biedt plaats aan twee personen. Als u zo'n zitpijl ziet, dan kunt u daar even gaan zitten om te genieten van de omgeving.

De zitpijlen van Lingewaal staan in in Asperen, Herwijnen, Vuren en Spijk. De fietsroute'Rivieren Rivalen' door de regio brengt cultuur, geschiedenis en natuur samen.

Zitpijl bij Fort Vuren

Bij Fort Vuren staat een zitpijl, ter hoogte van de parkeerplaats aan de Waaldijk.

Zitpijl bij Fort Vuren

Zitpijl bij het Lingebos

De zitpijl bij het Lingebos staat ter hoogte van Golfvereniging 'The Dutch'.

Zitpijl in het Lingebos

×

TOP