Historie
Op het terrein van de voormalige basisschool de Vuurvlinder worden in 2020 / 2021 nieuwe woningen gebouwd.
Op vrijdag 13 december 2019 heeft de voormalige burgemeester van de gemeente Lingewaal 'Loes van Ruijven' in de kernen van Lingwaal de verlichting van de kerstboom ontstoken.
Bij koninklijk besluit van 21 februari 2019 werd officieel aan de nieuwe gemeente West Betuwe een eigen gemeentewapen toegekend.
De werkgroep Verontruste Vurenaren heeft in oktober 2009 een initiatiefvoorstel ingediend voor de herontwikkeling van de dorpskern.
In dit initiatiefvoorstel wordt voorgesteld om een pand te bouwen voor een gezondheidscentrum, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang, gecombineerd met appartementen in het centrum van Vuren.
In de zomer van 2015 is na zware regenval een deel van Vuren onder water gelopen.
In de nacht van zondag 30 op maandag 31 augustus heeft een groot deel van de regio te maken gehad met extreme neerslag. De kern Vuren is hierbij zwaar getroffen. Terwijl er in eerste instantie 20 mm neerslag werd verwacht, viel er uiteindelijk bijna 100 mm.
Er is toen gebleken dat de huidige afvoer van regenwater onvoldoende capaciteit heeft voor de zware buien die door de klimaatsverandering regelmatiger optreden.
Via de brandweer komt de melding dat zeker vijftig woningen in Vuren wateroverlast hebben.
Het waterschap Rivierenland heeft daarom besloten om de afvoercapciteit van regenwater rondom Vuren te vergroeten.
In 2017 start de bouw van het Appartementencomplex 'Heeren van Vuren'
Dit complex omvat 22 appartementen en een zorgcentrum aan de Dorpsstraat in Vuren
Tot juni 2008 zag dorpshuis 'De Koels' er zo uit.
Vanaf juni 2008 tot februari 2009 werd de Koels gerenoveerd. Tijdens deze renovatie werd het voorste deel tot en met de bar gesloopt. Dit deel is daarna volledig herbouwd. De entree is verplaatst van de Molenlaan naar de Spreeuwenlaan. De grote zaal en de gymzaal bleven tijdens deze verbouwing open.