Deze website gebruikt cookies
×

Ytong cellenbeton Waaldijk in Vuren

De Ytong - Xella steenfabriek werd in 1952 geopend. De steenfabriek waar cellenbeton (vroeger heette dit Gasbeton) gemaakt wordt, heeft de laatste jaren afwisselende namen gehad. Tot 1993 was het 'Durox Gasbeton', daarna 'Ytong Nederland', en met ingang van 1 februari 2004 Xella cellenbeton. Ytong Cellenbeton blijft wel als merknaam bestaan.

Steenfabriek Xella YtongVuren

Ytong cellenbeton of gasbeton wordt o.a. gemaakt aan de Waaldijk in Vuren op industrieterrein Waaloever.

Cellenbeton Producten

Ytong Cellenbeton

Bouwblokken van cellenbeton

Het succes van Xella hangt samen met de eigenschappen van cellenbeton. Het materiaal is uitzonderlijk licht van gewicht, sterk en tegelijkertijd uniek op het gebied van thermische isolatie, warmte-accumulatie, vochtongevoeligheid en brandwerendheid.

Het Ytong blok is een handig en kostenbesparend bouwmateriaal. Wie een snel en goed resultaat wil, is met blokken van cellenbeton het beste af. Het blok is arbeidsvriendelijk, heeft ongekende mogelijkheden en wordt snel verwerkt.

Hebel Cellenbeton

Hebel is het merk voor de gewapende cellenbeton platen van Xella. Deze worden veelal gebruikt in de industrie- en utiliteitssector, maar zijn ook toepasbaar voor woningen met een “industriële look”. Ze zijn groot van formaat en laten toe om snel kwalitatieve gebouwen op te trekken. Hebel beschikt over unieke brandwerende eigenschappen en heeft een uitstekende thermische isolatie.  Dat maakt dat de Hebel platen het enige materiaal op de markt zijn, waarmee je tegelijkertijd kan voldoen aan de brandveiligheidseisen én aan de eisen inzake thermische isolatie voor industriële gebouwen.

×

TOP