Deze website gebruikt cookies
×

Recreatie

In de directe omgeving zijn diverse recreatie mogelijkheden. Langs de rivier 'de Waal' liggen mooie stranden en natuurgebieden met wandelroutes. Op de rivier de Linge zijn ook diverse recreatieve mogelijkheden zoals kanovaren of met een rondvaartboot vanuit Gorinchem naar Leerdam varen.

Strand Gorinchem

Net buiten het centrum van Gorinchem ligt Buiten de Waterpoort, een recreatiegebied langs de Merwede. Vanaf een ligweide, het strandje of de terrassen kijk je uit over de Merwede.

Bekijk het rivierengebied rondom Vuren ook eens vanuit de lucht. Het bovenaanzicht van dit gebied is, vooral in de avond, fantastisch. Zie de rivieren De Linge en De Waal kronkelen door het landschap. Geniet van de diversiteit aan kleuren op de landerijen en ervaar de stilte boven het Riverengebied.

Het Lingebos is een uniek recreatie- en natuurgebied. Centraal in het Lingebos ligt de recreatieplas met diverse ligweiden. Camping De LieveLinge ligt direct aan deze recreatieplas.

Geniet op de fiets van het mooie rivierlandschap. Fiets over de rivierdijken en door de polders en laat je verrassen door onverwacht mooie uitzichten en prachtige natuurlijke gebieden.

In de omgeving van Vuren zijn diverse wandelroutes uitgezet. Deze routes voeren langs de rivieren en natuurgebieden.

De routes zijn verkrijgbaar bij de toeristische informatiebalie in het gemeentehuis in Asperen of bij de VVV in Leerdam.

Geniet van het rivierengebied rondom Vuren vanaf het water. Vaar op de rivieren De Linge en De Waal en geniet van de diversiteit aan lanschappen en mooie uitzichten.

×

TOP