Deze website gebruikt cookies
×

Strand Gorinchem

Net buiten het centrum van Gorinchem ligt Buiten de Waterpoort, een recreatiegebied langs de Merwede. Vanaf een ligweide, het strandje of de terrassen kijk je uit over de Merwede.

Strand Buiten de Waterpoort

Net buiten het centrum van Gorinchem ligt Buiten de Waterpoort. De naam geeft al aan dat dit gebied buiten de vesting ligt direct aan de rivier de Merwede.

Buiten de Waterpoort is een recreatiegebied met een ligweide en strand. Ook zijn er een aantal horecagelegenheden met terras.

Openbaar toilet

Er is, als proef tot 1 oktober 2021, een openbaar toiletgebouw geplaatst op het veld van Buiten de Waterpoort. De toiletten zijn elke dag gratis te gebruiken tussen 09:00 en 17:00. De toiletten zijn rolstoeltoegankelijk.

Op zoek naar meer openbare toiletten in Gorinchem of omgeving? Gebruik hiervoor de app : Hoge Nood. Deze gratis app geeft een overzicht van de openbare toiletten in de buurt.

Parkeren Buiten de Waterpoort

Buiten de Waterpoort is een ruim parkeerterrein net buiten de vesting. Slechts paar minuten lopen van het centrum van Gorinchem, het winkelgebied of naar de veerdiensten richting Woudrichem en Sleeuwijk.

Dit parkeerterrein is wel betaald parkeren, maar je kunt hier voordelig de hele dag parkeren.

Als dit parkeerterrein vol is, dan kun je het beste parkeren in de parkeergarage onder het Kazerneplein. Van hieruit loop je in 15 minuten via het centrum van Gorinchem naar Buiten de Waterpoort.

×

TOP