Deze website gebruikt cookies
×

fietstocht Linge

Rivier De Linge stroomt door de Betuwe van Doornenburg tot Gorinchem.

Deze Linge fietsroute in het rivierengebied gaat via Vuren langs de Linge en brengt je langs Heukelum, Leerdam, Kedichem en Arkel. Onderweg passeer je diverse mooie natuurgebieden en mooie rivierdorpen.

Fietstocht langs de Linge (ongeveer 35 Km)

Deze mooie Linge fietsroute start vanuit Vuren, bij supermarkt de Spar op het dorpsplein. Fiets hier richting de Thaborkerk en sla linksaf. Je komt nu op de Molenlaan langs De Koels. Fiets rechtdoor en steek de Graaf Reinaldweg over. Fiets hier rechtdoor. Je passeert de A15 en de Betuwelijn. Ga nog steeds rechtdoor tot aan de dijk. Ga hier rechts en direct links de Zuiderlingedijk op.

Heukelum

Ga bovenaan op de Zuiderlingedijk rechts en volg de Linge tot aan de splitsing. Op de hoek van deze splitsing staat een zwarte dijkpaal. Je gaat hier links en komt in het dorp Heukelum. Volg de Groeneweg rechtdoor en je komt langs de voetbalvelden van Heukelum. In de bocht ga je linksaf de Appeldijk op. Volg deze tot aan de splitsing bij Brouwerij / Proeflokaal het Kuipertje Sla rechts af, dit is een doodlopende weg (uitgezonderd fietsers). Volg deze weg langs het meer

Leerdam

Leerdam is ook wel bekend als de Glasstad van Nederland.

Bij Leerdam aangekomen, passeer je de brug over de Linge. Direct na de brug sla je rechtsaf de Lingedijk op richting de Glasfabriek van Leerdam. Blijf de Lingedijk volgen. Na 500 meter passeer je het nationaal Glasmuseum.

Blijf de Lingedijk daarna volgen. De dijk voert je langs de dorpen Oosterwijk, Kedichem tot aan Arkel

Arkel

Je passeert opnieuw een brug over de Linge. Sla hier linksaf richting Gorinchem. Volg de dijk voor ongeveer 1Km. Let op!!! vanaf hier is het verboden voor fietsen. Ga hier rechtsaf naar beneden over de Kerkstoep. Fiets deze helemaal uit. Je komt dan op een rotonde tegenover Club A15. Steek hier over en ga via het fietspad weer omhoog. Dit is een steile klim. Volg het fietspad, en hier passeer je op de brug opnieuw de Linge. Na de brug kom je op een driesprong, ga hier links en fiets hier over de Zuiderlingedijk.

Spijk

Blijf de Zuiderlingedijk volgen. Je komt nu langs het dorp Spijk.

Volg de Zuiderlingedijk verder tot aan het gemaal. Sla hier rechtsaf en ga nu van de dijk af over de Spijkse Kweldijk.

Afslag gemaal Spijk

Aan het einde (ongeveer 100 meter) sla je linksaf en kom je in het Lingebos. Volg dit pad tot aan het parkeerterrein. Sla hier linksaf en je komt nu langs de Manege en het Pannenkoekenhuis. Sla aan het eind weer rechtsaf en vervolg de weg terug naar Vuren.

×

TOP